FRAGMANI İZLE
Peynirli Katmer

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Zeynep Güllüoğlu oldu. Zeynep Güllüoğlu, Urfa mutfağına özgü “Kazan Kebabı”, “Peynirli Katmer”, “Borani” ve “Ağzı Açık”  yaptı

 

PEYNİRLİ KATMER

 

MALZEMELER 
 

 

30 adet hazır baklavalık yufka 
Yarım kilo tuzsuz taze peynir 
300 gram sade yağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
 

 

ŞERBETİ İÇİN:
 

 

2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su 
Birkaç damla limon suyu 
 

 

Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Limon suyu ilave edildikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Sadeyağ, zeytinyağıyla birlikte tencereye konulup eritilir. Fırın tepsisi yağlanır. Baklavalık yufkaların 15 tanesi araları eritilen sadeyağla yağlanarak tepside üstüste konur. Üzerine ufalanmış taze peynir yayılır. Geri kalan 15 yufka aynı şekilde peynirin üzerine dizilir. Katmer dilimlenir ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür.