Fırında Kabak Kalye

Nursel Ergin, Şef Rafet İnce ile birlikte Fırında Kabak Kalye yapımını gösterdi.

 

Malzemeler:

6 adet kabak

300 gr keçi peyniri

80 gr krema

70 gr eski kaşar

Yarım demet dereotu 

Bir tutam kekik

Üzeri için:

200 gr çeri domates 

Pul biber

Zeytinyağı

Taze biberiye 

Kabaklar ikiye bölünür; içi alınır, yaklaşık 4 dakika haşlanır. Sonra buzlu suya yatırılır. Kaba alınır. Eski kaşar ayrı bir kapta rendelenir. Krema, keçi peyniri eklenir ve karıştırılır. Dereotu ve kekik ilave edilir. Hazırlanan harç kabakların içine koyulur. Üzerine pul biber, domates koyulur ve zeytinyağı gezdirilir. Üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun.