Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden "Enginar Dolması" tarifini verdi.
Malzemeler;
4 adet taze enginar
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
İç Harcı için;
1,5 su bardağı pirinç
Yarım demet taze soğan
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım limon
Yenibahar
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
En önemli nokta enginarı temizleyip doldurulacak hale getirmektir. Bunun için çok keskin bir bıçağa ve bol limona ihtiyacımız olacak.Enginarların kararmasını önlemek için bu hazırlık aşamasını çok hızlı yapmamız gerekiyor.
Öncelikle limonlu su yaparak her kesme işleminden sonra enginarları bu suya koymalıyız.
Enginarın alttaki sap kısmını kesip, sertleşmiş dış yapraklarını iki sıra kadar temizliyoruz.
Enginarın alt kısmını bıçakla düzeltip beyaz kısmının çıkmasını sağlıyoruz.
Enginarın üst kısmını tezgaha vurarak yapraklarının esneyerek açılmasını sağlıyoruz.
Elimizle de yaprakları esneterek orta kısmı genişletip bir tatlı kaşığı yardımıyla içindeki ipliksi kısmı ve iç yaprakları kazıyarak temizliyoruz ve buraya da hemen limon sürüyoruz.Sonra üst yapraklarını düz şekilde kesiyoruz. Her kesme işleminden sonra hemen kesilen yere limon sürmeli ve işi biten enginarı limonlu suya koymalıyız ki enginarlar kararmasın.İç malzemesini hazırlamak için yemeklik doğradığınız kuru soğanları sıvıyağ eklediğiniz tavanızda soteleyin. Taze soğan, maydanoz, dere otu, taze naneyi incecik kıyın ve sotelenen soğanlara ekleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, dolmalık fıstık, kuş üzümü, yenibahar, tuz, karabiber, limon suyu ekleyip karıştırarak iç harcını hazırlıyoruz.Enginarları bu malzeme ile dolduruyoruz. Üzerine limonluyu, zeytinyağ, şeker ve tuz karışımını gezdirin.
Enginarları tencereye dik koyarak enginarların dörtte bir yüksekliğinde su koyuyoruz.Kapağını kapatıp tencereyi ateşe koyuyoruz.Pişen enginarları sunum tabağına alın ve soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun