54 saniyede Patlıcan Sarma

Harika lezzetlerin buluşma noktası Nursel'in Evi'nde "Patlıcan Sarma" tarifi 54 saniyede verildi

 

Patlıcan Sarma;

5 adet patlıcan

4 adet patates 

7 adet yeşil biber 

7 adet domates

Köftesi için; 1 kg dana kıyma

1 adet kuru soğan 

Yarım su bardağı galeta unu 

1 adet yumurta

Tuz 

Karabiber 

Kimyon 

Sosu için; 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 3 su bardağı su Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur ve uzunlamasına ince ince dilimlenir.Tuzlu su içerisinde 10 dakika bekletilip suyu süzdürülür ve kağıt havlu ile kurutulur.Teflon tava içerisine sıvı yağ konulup patlıcanlar önlü arkalı çevrilerek kızartılır.Kızaran patlıcanlar, fazla yağlarını süzmeleri için kağıt havlu üzerine çıkartılır.

Köftesi için; Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip iyice yoğurun. Hazırlanan köfte harcından ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılıp uzun köfte şekli verilir.Köfte kızartılan patlıcanın uç kısmına koyulup rulo şeklinde sarılır ve küçük bir tepsi içerisine dizilir.Aralarına küp küp doğradığımız domates, patates ve biberleri yerleştirilir. Domates ve biber salçasını sulandırıp tepsinizin üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200° fırında pişirilir.