Düğmeli Kereviz

Nursel Ergin bugün mutfaktaki konuğu Belgin Bilgin ile Düğmeli Kereviz tarifi verildi.

Malzemeler;

5 adet kereviz 

7 adet havuç 

2 adet kuru soğan 

1 adet patates 

1 su bardağı bezelye 

Yarım su bardağı portakal suyu

1,5 su bardağı

3 yemek kaşığızeytinyağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

Maydanoz 

Tuz 

Kerevizleri soyun ve orta kısımlarını bir havucun yerleşebileceği şekilde oyarak çıkarın. Kerevizleri kararmamaları için limonlu suda 5 dakika bekletin.Havuçları temizleyip süzülmüş kerevizlerin oyuk kısımlarına yerleştirin. Havuçların fazlalıklarını kesin. Kerevizleri bir parmak eninde dilimleyin. Bezelyeyi diri kıvamda haşlayıp süzün.

Genişçe bir tencerenin dibine julyen doğranmış soğanları, halka doğradığınız havuçları, küp doğradığımız patatesleri, bezelyeleri, Dilimleri yayvan bir tencerenin dibine yan yana yerleştirin. Bezelyeleri ilave edin. Maydanozları doğrayın. Kerevizleri dizin. Portakal suyu, sıcak su, şeker, tuz ve zeytinyağı ekleyip kısık ateşte pişirin.