FRAGMANI İZLE
Tahinli Lahana Sarma

Nursel'in Mutfağı’nda Tarsus yöresine özgü "Tahinli Lahana" tarifi verildi.

1 adet beyaz lahana

3 adet kuru soğan 

3 su bardağı pirinç 

Yarım su bardağı zeytinyağı 

2 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz 

Su 

SOSU İÇİN:

 1 su bardağı tahin

2 adet limon 

1 baş sarımsak 

1 çay kaşığı tuz 

1 çay bardağı su 
 

Soğanlar yemeklik doğranır. Tencereye zeytinyağında koyulur ve soğanlar tuzlandıktan sonra kavurulur. İçine biber salçası katılıp kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir. En son pirinçler katılır, 1 su bardağı da su koyulup az pişirilir. Lahana yapraklarına ayırılır, sert kısımları kesilir ve sarılacak kadar haşlanır. Hazırlanan iç harç yapraklara sarılır. Tencereye dizilen dolmaların üzerine dolma taşı koyulur ve 1 su bardağı sıcak su koyulup pişmeye bırakılır. 
Sosu için tahin, limon suyu, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve su karıştırılır. dolmalar piştikten sonra servis kabına dolma bir sıra dizilir, üzerine sos dökülür ve her kata bu şekil uygulanarak dolmalar sıralanır.