Kabak Köftesi

Her gün ayrı bir yöreden yemeklerin yapıldığı Nursel'in Mutfağı'nda Aydın yöresinden "Kabak Köftesi" tarifi verildi.

MALZEMELER
3 adet bal kabağı dilimi
2 adet kuru soğan
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı zeytinyağı 


Kabak ve soğanları rendeleyin ve bir kaba alın. Üzerine yumurtaları kırıp, un, karabiber, kabartma tozu, ve tuzunu ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Bu sırada dereotu ve maydanozları doğrayın. Doğranan dereotu ve maydanozu da ekleyin. Hepsini birlikte yoğurarak mücver kıvamına getirin. Yemek kaşığıyla yapılan karışımdan parçalar alarak tavada kızartın.