Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
Kerevizli Pırasa
Nursel Engin, Muğla mutfağına özgü "Kerevizli Pırasa" tarifi verdi, izleyenlere lezzet dolu dakikalar yaşattı.
MALZEMELER
3 adet kereviz 2 adet kuru soğan 1 kilo pırasa 4 adet havuç 2 adet patates 3 adet havuç 1 adet portakal 5 diş sarımsak 1 adet limon 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı pul biber Bir çimdik karabiber 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı su Kereviz, soğan, pırasa, havuç, patates, sarımsaklar doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır soğanlar, sarımsaklar kavurulur. Ardından içine doğranmış kereviz, pırasa, havuç, patates, bir tutam da kereviz saplarından konur. İçine bir portakalın kabuğu rendelenir. Suyu, tuzu, şekeri, pul biberi, karabiberi ilave edilir. Pişmeye bırakılır. Piştikten sonra limon suyu dökülür. Biraz da zeytinyağı ilave edildikten sonra soğuk olarak servis edilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.