55 saniyede Ekmek de Güveç

Nursel Ergin her perşembe olduğu gibi mutfağa girip ekmek de güveç yapımını gösteriyor.

Malzemeler;

600 gr julyen doğranmış dana eti

2 adet kuru soğan 

200 gr mantar

3 diş sarımsak 

1 yemek kaşığı soya sosu 

1 su bardağı et suyu 

5 dilim kaşar peyniri

1 yemek kaşığı krema 

1 yemek kaşığı sıvıyağ 

1 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 tatlı kaşığı tereyağı 

1 adet topan ekmek 

Tuz, karabiber ve un ile etinizi harmanlayın. Tavanızı ısıtın , tereyağı, sıvıyağ, zeytinyağı eritin ve etlerinizi soteleyin.Soğan ve mantarları tuz, sarımsak, karabiber ile harmanlayıp soteleyin. Krema, soya sosu, et suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Sotelediğiniz etlerinizi ve biraz daha et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.Yuvarlak, kalın kabuklu ekmeğin üzerinden kapak kesip çıkarın. Ekmeğin içini elinizle oyup çıkarın. Etleri suyuyla beraber içine aktarın. Üzerini kaşar peyniri koyun. Ekmeğimizin çevresine ve kapağına tereyağı sürüp önceden ısıttığınız 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.