49 saniyede Nohutlu Kol Böreği

Nursel Ergin bugün mutfaktaki konuğu Nilgün Öğretici ile nohutlu kol böreği yapımını gösteriyor.

Hamuru için;

700 gr un

Bir tutam tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Aldığı kadar su

İç Harcı için;

4 su bardağı haşlanmış nohut 

2 adet kuru soğan 

1 demet maydanoz

Tuz Karabiber

Hamurları yağlamak için;

Sıvıyağ

Unu karıştırma kabına alın. Tuzu ekleyip karıştırın. Sıvıyağ ve azar azar su ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim.İç Harcı için; nohutları mutfak robotundan geçirelim ve karıştırma kabına alalım. Soğanları robottan geçirip sıvıyağda kavurun ve nohutlara ekleyin. Karabiber, tuz ve doğradığınız maydanozu ilave edip karıştırın. Toparlanan hamuru üç eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayın. Hazırladığınız her bir bezeyi oklava ya da merdane yardımıyla olabildiğince ince açın. Açılmış hamurların üzerini sıvıyağ ile yağlayın. Yufkanızın üzerine nohutlu harcınızı dağıtın. yufkanızın her iki ucundan sarıp ortada birleştirin. Yağladığınız fırın tepsisinin orta kısmına aldığınız hamuru, kendi etrafında rulo şeklinde sarın. Diğer iki hamur bezesine de aynı işlemleri uygulayıp orta kısımda gül şeklini alan böreğin etrafına boşluk bırakmadan sarın. Böreğin üzerine sıvıyağ sürün. Hazırladığınız böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırın tepsisinden çıkardığınız böreği, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun