Kadayıflı Pilav

Birbirinden farklı lezzetlere ev sahipliği yapan Nursel'in Evi'nde "Kadayıflı Pilav" tarifi verildi

 

150 gr çiğ kadayıf 
250 gr haşlanmış tavuk göğsü 
3 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay bardağı kabuksuz badem
2 yemek kaşığı margarin

Pilavı İçin;
1,5 su bardağı pirinç 
1 adet kuru soğan 
3 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı tereyağı 
Tuz 
Karabiber 
Yenibahar

Tereyağı-sıvıyağ ekleyip erittiğiniz tavanızda küp doğradığımız soğanları pembeleşince kadar kavurun. Sırasıyla dolmalık fıstık, pirinç, kuş üzümü, tavuk suyu ve baharatları ekleyin ve demlenmeye bırakın.

Çiğ kadayıfları erittiğiniz tereyağı ile harmanlayın.

Yuvarlak cam fırın kabınızı margarinle yağlayın, bademleri dilediğiniz gibi dizin ve kadayıfların yarısını bastırarak yerleştirin. Kadayıfların içine haşlanmış didiklenmiş tavukları ve pilavınızı koyun. Geri kalan kadayıflarda üzerini kapatıp önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.