Kanküllü Pilav

Nursel Engin, Erzincan mutfağına özgü "Kanküllü Pilav" tarifi verdi.

 

MALZEMELER

2 su bardağı kurutulmuş yeşil fasulye 

4 su bardağı pilavlık bulgur 
1 tatlı kaşığı tuz 
Su
 

SOSU İÇİN:
 

2 yemek kaşığı tereyağı 
7 adet sarımsak 
 

Kurutulmuş fasulyeler haşlanır. Pilav yapılacak tencerede su kaynatılır. İçine 4 su bardağı bulgur konulur. Su az gelirse eklenebilir ya da çok gelirse alınabilir. Tuzu da katıldıktan sonra suyu çekene kadar bulgur pişirilir. Bulgur suyunu çekince üzerine haşlanıp suyu süzülen fasulyeler konur ve karıştırılır. Sosu için sarımsaklar ince kıyılır, tereyağında çevirilir. Bu sos demlenmiş pilavın üzerine gezdirilir.