Otlu Poğaça

Pelin Karahan, Çiğdem Özerk Onay ile Otlu Poğaça tarifinin yapılışını gösterdi.

 

Malzemeler;

1 su bardağı su

100gr Bitkisel Margarin 

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı un

3 adet yumurta

5-6 dal maydanoz

3-4 dal taze nane

3-4 dal taze fesleğen

2 diş sarımsak 

İçi için;

1-2 dilim kaşar peyniri

1-2 dilim beyaz peynir 

2-3 dilim salam 

İsteğe göre acuka

 

Yapılışı;

Bitkisel margarin suda eritilir. Tuz eklenir. Un ilave edilir. Topaklaşmaması için hızlıca kavrulur. Hamur ayrı bir kaba alınır. Yumurta eklenir. Sarımsak rendelenir. Maydanoz, fesleğen ve nane ince ince kıyılır. Hamura eklenir. Kaşık yarıdımıyla şekil verilir. Fırın tepsisine alınır. 200 derece fırında 25 dk pişirilir. Affiyet olsun.