Kıymalı Pide

Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden "Kıymalı Pide" tarifini verdi.

 

Malzemeler;

200 gr mozarella peyniri

1 çay bardağı kurutulmuş domates 

1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri 

2 adet yumurta

Hamuru için;

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık su

Yarım su bardağı sıvıyağ 

1 yemek kaşığı toz şeker 

Yarım paket yaş maya

Bir tutam tuz 

1 yumurta akı

Aldığı kadar un

Kıymalı Harcı için;

500 gr dana kıyma 

1 adet kuru soğan 

4 yemek kaşığı domates sosu 

Tuz

Karabiber 

Kimyon

Hamuru İçin; yaş maya, ılık süt, ılık su , sıvıyağ, toz şeker, tuz, yumurta akı ve aldığı kadar unu iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için dinlendirmeye bırakın.

Kurutulmuş domatesleri sıcak suda bekletin.Mozarella peynirleri dilimleyin.İç Harcı için; kıymanızı rendelenmiş soğan, tuz , kimyon , domates sosu ve karabiber ile iyice yoğurun.

Tezgahınızı unlayıp dinlenen hamurun yarısını merdane ile iyice açın. Kenarlarına dilimlenmiş mozarella peynirleri ve kurutulmuş domatesleri dizip kenarlarını yuvarlayın ve iki ucundan birleştirin. Ortasına iç harcınızı sürün. Üzerine zeytinyağı gezdirin , çedar peyniri serpin ve kenarlarına yumurta sarısı sürün.

Diğer hamurunuza da aynı işlemi uygulayın.Önceden ısıttığınız 200derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.