Bayburt Mantısı

Nursel'in Evi'nde Bayburt yöresinin lezzetli yemeklerinden olan Bayburt Mantısı tarifi verildi

Malzemeler;

Hamuru İçin;

500 gr un 

2 yumurta 

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar su 

İç harcı için;

300 gr dana kıyma 

1 adet kuru soğan 

Tuz 

Karabiber 

Üzeri için;

Sarımsaklı yoğurt 

2 yemek kaşığı tereyağı 

1 yemek kaşığı biber salçası 

Karıştırma kabına un, yumurta, tuz ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. 2 bezeye ayırın ve üzerini kapatıp dinlendirin.

İç harcı İçin rendelediğiniz soğan, kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Tezgahınıza un serpin ve ve oklava yardımıyla açın. Hamurunuzdan kareler kesin. Ortalarına iç harcınızdan koyup üçten kapatıp uçlarını birleştirin. Kaynayan tuzlu suya mantılarınızı atın ve haşlayın , süzün. Sunum tabağına aldığınız mantılarınızın üzerine süzme yoğurt ve tereyağında kızdırdığınız biber salçasını koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.