Soğan Böreği

Nursel'in Evi'nde günün konuğu Usta Şef Aydın Demir sizler için Soğan Böreği tarifinin yapımını gösterdi.

Malzemeler;

4 adet yufka

İç Harcı İçin;

5 adet kuru soğan 

3 tatlı kaşığı anason 

2 yemek kaşığı sirke

5 adet yumurta 

Tuz 

Karabiber

Sosu İçin;

1,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

Soğanları halka halka doğrayın. Kaynar bol tuzlu suda haşlayın.Tencerenize zeytinyağı-tereyağı koyup hızlı ateşte kavurun. Toz anason ekleyip tamamen suyunu çekince tuz , karabiber, sirke, yumurta koyup iyice karıştırın. Ocaktan alın.

Sütü ılıtın, tereyağı içinde eritin.

Yuvarlak fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın.1 tane yufkanızı kenarları dışarıda kalıcak şekilde serin. Tereyağlı sütü gezdirin. 2. nci bütün yufkayı da buruşturarak serin. İç Harcı koyun. 3. Ve 4. Yufkayı da aralarına tereyağlı süt gezdirerek yayın ve ilk yufkanın kenarları ile kapatın. Üzerine tereyağlı sütün kalanını dökün. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.