Bulgurlu Börek

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Fatma Çilesiz oldu. Fatma Çilesiz, Sinop mutfağına özgü  “Bulgurlu Börek”, “Sirkeli Köfte”, “Kestaneli Baklava” ve “Kulak Aşı” pişirdi.

Bulgurlu Börek
Hamuru İçin
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su
İç Harcı İçin
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
5 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı sıvı yağ
Su 
İçi için bulgur ve pirinç ıslatılır. Hamuru için un, su ve tuz karıştırılır. Bulgur ve pirinç başka tencerede soğan başka tencerede pişirilir. Soğana bol yağ eklenir. Biraz döndürdükten sonra domates salçası, biber salçası ve toz biber eklenerek pişmeye bırakılır. Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Pişen soğanlar pilavın üstüne dökülürerek karıştırılır ardından soğumaya bırakılır. Hamur yufka gibi genişçe açılmaya başlanır. Pişirilecek sac yağlanır ve yufkalar yerleştirilir. Birinci kattan sonra hazır olan pilav ve soğandan kalan salçalı su yufkanın üzerine yayılır.  Son kata da salçalı sudan döküldükten sonra börek pişirilir.