Lahmacun

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Azize Polat oldu. Azize Polat, Adana mutfağına özgü  “Lahmacun”, “Arap Dolması”, “İrmikli Baklava” ve “Sembuski” hazırladı.

 

Lahmacun
Hamuru İçin
1 kg un
1 çay kaşığı tuz
Su
İç Harcı İçin
Yarım kg az yağlı dana kıyma
8 adet domates
3 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
4 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Hamur mayalanması için önceden hazırlanır. İç harcı için soğanlar doğranır. Ardından domatesler kıyılır, suyu süzülür. Biber, maydanoz, sarımsak doğranır. Son olarak kıyma, salça, tuz, yağ ve karabiber eklenerek yoğrulur. Mayalanan hamur parçalara ayrılır. Açılan parçalara lahmacunun harcı yerleştirilir. Fırında pişirilir.