Ağzı Açık

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Zeynep Güllüoğlu oldu. Zeynep Güllüoğlu, Urfa mutfağına özgü “Kazan Kebabı”, “Peynirli Katmer”, “Borani” ve “Ağzı Açık”  yaptı

 

AĞZI AÇIK

 

MALZEMELER 
 

 

HAMURU İÇİN: 
 

 

1 kilo un
1 çay bardağı sıvıyağ 
1,5 çay kaşığı yoğurt 
1 paket kabartma tozu 
1,5 tatlı kaşığı tuz 
Su
 

 

İÇ HARCI İÇİN:

Yarım kilo dana kıyma

 1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
1 adet yumurta 
1 tatlı kaşığı 5 türlü baharat (kişniş, kimyon, karabiber, karanfil, tarçın)
 

 

KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ

 

 

İç harcı için soğanlar rendelenip suyu sıkılır. İçine kıyma, un, tuz, pulbiber, yumurta, 5 türlü baharat (eğer yoksa toplam 1 tatlı kaşığına denk gelecek şekilde kişniş, kimyon, karabiber, karanfil ve tarçın karıştırılıp kullanılabilir) katılıp yoğurulur. Hamuru için un, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz karıştırılır. Suyu da azar azar ilave edilerek hamuru yoğurulur. Hamur çok inceltilmeden açılır ve ağzı geniş bir bardak ya da kap yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Yuvarlak hamurların ortasına iç harçtan konur ve elle bastırılarak yayılır. Kenarları içe doğru katlanır. Ağzı açıklar bol sıvıyağda kızartılır.