Ciğerli Arnavut Böreği

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Esma Yıldırım oldu. Esma Yıldırım, İstanbul’dan çay saati menüsüne özgü “Ciğerli Arnavut Böreği”, “Leopar Poğaça”, “Çikolatalı Pasta” ve “Çikolatalı Fındıklı Kurabiye” yaptı.

  • 1 takım kuzu ciğeri 
  • 2 kilo kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

 


Hamuru İçin:
 

  • 5,5 su bardağı un 
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Su 

 

 

Önce karaciğer sonra akciğer düdüklü tencerede haşlanır. Pişmeye bırakılır. Hamuru içi un, tuz karıştırılır. Su azar azar ilave edilerek yoğrulur. Bezelere ayrılır ve bekletilir. Dinlenen bezeler açılır. Araları yağlanarak 12'li ve 10'lu gruplara ayrılır. Soğan doğranır. Tuz ve şeker konularak pembeleştirilir. Pişen ciğer ufak halde doğranır. Soğana ilave edilir. Karabiber, tuz, pul biber, kimyon da eklenerek ocaktan alınır soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur incecik açılır. İlk grup böreğin alt kısmı olur. Fırın tepsisine o şekilde yayılır. Ciğerli harç arasına yayılır. Diğer grupta açılıp böreğin üstüne kapatılır. 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.