Leopar Poğaça

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Esma Yıldırım oldu. Esma Yıldırım, İstanbul’dan çay saati menüsüne özgü “Ciğerli Arnavut Böreği”, “Leopar Poğaça”, “Çikolatalı Pasta” ve “Çikolatalı Fındıklı Kurabiye” yaptı.

 

 

 

Hamuru İçin:


  • 1 paket yaş maya
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un 
  • İç Harcı İçin:
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz 

 

 

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

 

 

Maya, süt, şeker, sıvıyağ ve un karıştırılarak hamur oluşturulur. Beklemeye alınır. İç harcı isteğe göre belirlenir. Bekleyen hamura hazırlanan harç eklendikten sonra kapatılır. Yarım paket kuru maya, pirinç unu, zeytinyağı, yarım su bardağı su, şeker ve tuz üzeri için hazırlanır. Yapılan sos poğaçaların üzerine sürülür. 180 derece fırında pişirilir.