Patates Dolması

Nursel'in Evi'nde Bayburt yöresinin lezzetli yemeklerinden olan Patates Dolması tarifi verildi

Malzemeler;

1 adet orta boy beyaz lahana 

İç Harcı İçin;

 4 adet haşlanmış patates 

1 çay bardağı ince bulgur 

1 adet kuru soğan 

1 yemek kaşığı domates salçası 

1 yemek kaşığı biber salçası 

1 yemek kaşığı kuru reyhan 

2 çay kaşığı tuz 

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için; 

2 yemek kaşığı tereyağı 

1 yemek kaşığı sıvı yağ 

Lahanaları yaprak yaprak ayırıp tuzlu sıcak suda 2 dk kadar haşlayıp soğuk suya bırakın ve süzün. Bulguru yıkayıp, süzün.
Zeytinyağı eklediğiniz tavanızda sırasıyla rendelediğiniz soğanları ve salçaları kavurun. Karıştırma kabına rendelediğiniz haşlanmış patatesleri, bulgurları, kuru reyhan, tuz, kavurduğunuz salçalı soğanı ekleyip iyice yoğurun. Haşlanan beyaz lahanayı parçalara ayıralım ve hazırladığımız iç harcı beyaz lahanaların üzerine koyalım ve saralım. Tepsiye dizelim. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Üzeri için; tavanızda tereyağı ve sıvıyağ kızdırıp fırından çıkan sarmaların üzerine gezdirin. Afiyet olsun.