FRAGMANI İZLE

Pancarlı Kısır

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Aliye Özmen oldu. Aliye Özmen, çay saati lezzetlerinden "Lorlu Piramit Pasta", "Kabaklı Kiş", "Pancarlı Kısır" ve "Limonlu Pasta" hazırladı.

PANCARLI KISIR

4 çay bardağı ince bulgur 
1 tutam maydanoz 
1 tutam dereotu 
1 bağ taze soğan 
1 tutam nane 
1 adet kırmızı pancar 
2 adet yeşil elma 
2 adet limon 
1,5 cay bardağı sıvıyağ 
1 yemek kaşığı tuz 
1 yemek kaşığı nar eksisi 
1 kase salatalık turşusu 
Bulguru bir kaba koyup sıcak suyla ıslayın. O ıslandıktan sonra üzerine pancarın ve elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Daha sonra yeşillikleri ve salatalık turşusunu ince ince doğrayıp ekleyin. Hepsini birlikte harmanladıktan sonra nar ekşisi, zeytinyağı, limon ve tuzunu da ekleyip servis edin.