Pelin Karahan, Şule Arslan ile Güveç Pilavı Eşliğinde Sebzeli Kuzu tarifini verdi.
Malzemeler;
Eti İçin;
1,5 kg iri doğranmış kuzu kuşbaşı
2 adet dolmalık sarı biber
2 adet dolmalık kırmızı biber
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
Pilavı İçin;
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
yarım demet dereotu
300 gr mantar
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı bitkisel margarin
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
Püresi İçin;
3 adet haşlanmış patates
yarım çay bardağı süt
50-100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Pilavın Üzeri İçin;
rendelenmiş kaşar peyniri
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.