Lezzetli yemeklerin adresi Nursel'in Evi'nde Ramazan'da "Analı Kızlı" tarifi verildi
Malzemeler:
Çorbası İçin:
250 gr kuzu kuşbaşı
500 gr haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet limon tuzu
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Köftesi İçin:
2 adet kuru soğan
500 gr orta yağlı dana kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Pul biber
Tuz Dış Harcı İçin:
150 gr çiğ köftelik et
2 su bardağı çiğ köftelik inçe bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet yumurta
1 su bardağı un
Pul biber
Karabiber
İç harcı için; soğan doğranır. Tereyağ kızdırılır; soğan kavrulmaya başlanır. Kıyma eklenir. Domates salçası ve baharatlar da ilave edilerek soğuması için kenara alınır. Dış hamuru için, ince bulgur kaynar su ile ıslatılır. Soğan rendelenir. Et, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek iyice yoğrulur. Soğuk su eklenerek yoğrulmaya devam edilir.
Çorbası için ayrı bir tencerede haşlanmış kuşbaşı et, salça kavrulur. Nohut ve baharatlar eklenir. Kaynatılmaya bırakılır.
Soğuyan iç harcı ile içli köfteler yapılır. Bir kısmı ile de küçük yuvarlaklar yapılır. Kaynayan suyun içine önce içsiz yuvarlaklar atılır ve sonra iç harçlı olanlar eklenir. Pişince servis edilir. Afiyet olsun.