Etleri yemeklik doğradığınız soğanla harmanlayıp marine edin ve tencerede kavurun. Damla Sakız'ı havanda ezip gül suyu ilave edip ezmeye devam edin, bir kaseye boşaltın. Sarımsakları, tuz ile havanda ezin ve damla sakızlı karışıma ekleyin. Ayrı bir kasede un ve suyu karıştırın, damla sakızlı karışımı ekleyip birlikte çırpın. Kavrulan etlerin üzerine hazırladığımız sosu, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuz ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin. Patates püresi;Patateslerin kabukları soyulur ve yıkanıp iri iri doğranıp, tencereye konulur.Üzerini geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilerek patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır.Patatesler yumuşayınca suyu süzülür.Sıcak patateslerin üzerine hemen tereyağı ilave edilip patateslerle beraber ezilerek, püre haline getirilir.Ardından kaşar rendesi eklenip, çatalla ezerek iyice karışması sağlanır.Son olarak süt ilave edilip, blendırdan geçirilir ve patates püresi hazır edilirNot: Sütü kontrollü olarak ilave edip, kıvamını ayarlayın. Patateslerin büyüklüklerine ve cinsine göre miktar değişiklik gösterebiliyor.
Sunum tabağına aldığınız sakızlı kebabı patates püresi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.