42 saniyede Tavuklu Enginar

Birbirinden farklı lezzetlere ev sahipliği yapan Nursel'in Evi'nde 42 saniyede Tavuklu Enginar  tarifi verildi

 

Malzemeler;
8 adet enginar 
250 gr kuşbaşı tavuk eti 
1 adet kuru soğan 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
1,5 su bardağı su 
Tuz 
Karabiber

Üzeri için; 
Rendelenmiş kaşar peyniri

Isıttığınız tencerenizde sıvıyağ ve tereyağ ekleyip tavuk etinizi soteleyin. Küp doğradığımız soğanları da ekleyip sotelemeye devam edin. Biber ve domates salçalarını, su , tuz, karabiber ilave edip pişirin.

Temizlenmiş enginarlar tencereye yerleştirilir. Üzerlerine sıkılmış limon gezdirilir. Tuz ve şeker tencereye eklenir. Zeytinyağı ve sıcak su konularak enginarlar pişirilir.

Enginarları geniş bir fırın kabına alın. Ortalarına tavuklu harcınızı paylaştırıp üzerine kaşar peyniri serpin. Kalan iç Harcı sulandırıp fırın kabınıza koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun