Çıtır Tavuk

Nursel Ergin'in bugünkü misafiri İstanbul'dan Belgin Binici oldu. Belgin Hanım Nursel'in Mutfağı'nda, İstanbul çay saati lezzetlerinden “Karamelli Tart”, “Kapalı Hamburger”, “Fındık Ezmeli Kurabiye” ve “Çıtır Tavuk” hazırladı. 

 

 

ÇITIR TAVUK
4 parça tavuk göğsü
3  yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı susam
1 tutam tuz
KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ
Tavuk göğüsleri jülyen doğranır. Ayrı tabaklara un, susam ve yumurta konur. Yumurta çırpılır. Yağ önceden tencereye konarak kızdırılır. Una tuz katılarak karıştırılır. Tavuklar önce una, ardından yumurta ve en son susama batırılarak yağa atılır.