Lebeniye Çorbası

Lezzetin yemeklerin yapıldığı Nursel'in Evi Ramazan'da "Lebeniye Çorbası" tarifi verildi

 

Malzemeler;

2 yemek kaşığı pirinç

250 gr süzme yoğurt 

Yarım limon suyu

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı su 

Köftesi için;

250 gr dana kıyma

2 adet kuru soğan 

Tuz 

Karabiber

Nane

Karıştırma kabına rendelediğiniz soğanları, kıyma, tuz, karabiber atıp yoğurun ve nohut şeklinde yuvarlayın. Sonra tepsinizi unlayıp nohut şeklinde köfteleri una bulayın. Kızgın yağda köftelere nane ekleyip kızartın.

Nohutları akşamdan ıslatın ve haşlayın.Kaynayan suya haşlanmış olan nohudu ve pirinçleri alın ve kaynamaya bırakın.

Terbiyesi için bir kapta süzme yoğurt, un , limon suyu ve suyu karıştırın, üzerine çorbadan bir kepçe alıp ılıtıp yeniden bu karışım çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

Kızartılan köfteleri çorbanıza ekleyin ve sunuma hazırlayın. Afiyet olsun.