50 saniyede Kıkırdaklı Düğün Çorbası

Nursel'in Evi'nde Çorum lezzetlerinden olan "Kıkırdaklı Düğün Çorbası" tarifi 50 saniyede verildi

 

1 kg katık

2 yemek kaşığı yoğurt 

3 yemek kaşığı un

1 çay bardağı süt

1 litre su

2 yumurta 

1,5 çay bardağı pirinç 

Kıkırdağı için;2 yumurta Bir tutam tuz Aldığı kadar un

Üzeri için;2 yemek kaşığı tereyağı Pulbiber 2 yemek kaşığı salçalı et suyu Geniş bir kaseye katık, yoğurt, un, süt, su, yumurta ekleyip iyice çırpın. Tencereye aktarın ve ocakta pişmeye bırakın. Çorbanız henüz ısınmadan yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Kıkırdağı için; yumurta, tuz ve unu iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp kalem inceliğinde şeritler yapılır. İnce ince kesilir ve çukur bir tencerede bol yağda kızartılır.

Çorba tenceresine kıkırdakları atıp üZerine tereyağında kızdırdığınız salçalı et suyu ve pulbiberi gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun