Hamur Atma Çorbası

ZONGULDAK/TÜLAY HANIM'IN MUTFAĞINDAN:

HAMUR ATMA ÇORBASI 
1 litre su 
1 tatlı kaşığı tuz 
HAMURU İÇİN:

1 adet yumurta 
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz 
Su

KÖFTESİ İÇİN:

Yarım kilo dana kıyma 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı pul biber 
ÜZERİ İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı 
2 yemek kaşığı sıvıyağ 
Yarım çay bardağı ceviz 
Hamuru için yumurta, un, tuz karıştırılır. Kıvama gelene kadar kontrollü olarak su eklenerek yoğurulur. Köfteler birbirine yapışmasın diye unlu bir tepside biriktirilir. Köftesi için kıyma, tuz, karabiber ve pul biber ile yoğurulur. Misket büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Bir tencerede 1 litre su, içine tuz eklenerek kaynatılır. Köfteler kaynayan suya atılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra hamur minik parçalar kopartılarak tencereye katılır. Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ kızdırılır içine ceviz atılarak az çevrilir. Bu karışım çorbanın üzerine gezdirilerek sıcak servis edilir.