Balık Çorbası

Nursel Ergin'in bugünkü misafiri Suna Çolak oldu. Suna Çolak Nursel'in Mutfağı'nda Ayvalık mutfağına özgü “Balık Çorbası”, “Lor Tatlısı”, “Ay Çekirdekli Galeta” ve “Ada Köfte” hazırladı.

BALIK ÇORBASI
1 adet levrek
1 adet kereviz
3 sap pırasa
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı
150 gr salatalık turşusu
5 yemek kaşığı un
1,5 bardak soğuk su
2 adet limonun suyu
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tutam maydanoz
Soğan, pırasa, havuç, kereviz iri doğranarak kaynayan suda bekletilir. İçine defne yaprağı eklenir. Zeytinyağı dökülür. Sebzeler kendini bıraktığı zaman ayıklanmış levrek içine atılır. Ayrı bir tencereye tereyağı, sarımsak, sıvıyağ, tuz karıştırılır. Yağlar topaklanmasın diye soğuk su ilave edilir. Haşlanan balığın ve sebzelerin suyu içine süzülür. Balık ayrı bir tabağa alınarak soğuduktan sonra didilir. Un ve soğuk su karıştırılarak sebze suyunun olduğu tencereye eklenir. Turşular jülyen doğranır, limon sıkılır yumurta sarısıyla çırpılır. Balık didildikten sonra sebze suyunun içine atılır, ardından sarımsak ve yumurta karışımı atılır. Turşularda atılarak karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.