Tatar Mutfağından Cantık

Hamuru için unu bir kaba koyun. Ardından mayayı, tuzu ve şekeri ekleyin. Daha sonra sıvıyağı da ekleyin. Sonrasında suyunu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. 

Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp biraz mayalanmasını bekleyin. 

Bu sırada iç harcı için kuru soğanları rondodan geçirip bir kaba alın. Üzerine kıymayı , karabiber ve tuzunu da ekleyip yoğurun. Diğer tarafta tepsiyi yağlamak için tereyağını eritip üzerine sıvı yağı ekleyerek pişireceğiniz tepsiye bu yağı dökün.

 Hamur mayalandıktan sonra ufak ufak bezelere ayırıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 

İçerisine hazırlamış olduğunuz iç harçtan koyup dik bir şekilde, arka arkaya tepsiye yerleştirin. 

Hepsini yerleştirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısını sürüp 180 derecede fırına vererek pişirin.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Feray Bayraktar oldu. Feray Bayraktar,Tatar mutfağına özgü lezzetlerden "Cantık", "Enginar Dolması", "Çayır Otlu Kuzu İncik" ve "Elmalı" yaptı.

Afiyet olsun.