Iğdır Mutfağından Taş Köftesi

Etleri taşa koyarak uzun bir süre dövün. 

 

İyice dövdüktan sonra üzerine 1 adet kuru soğanı koyup birlikte dövmeye devam edin. Sonrasında lepeyi koyarak birlikte dövün. 

Daha sonra tuzu ve kekiği ekleyip biraz daha dövün. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Gülderen Urlun oldu. Gülderen Urlun, Iğdır mutfağına özgü "Katıkaşı", "Taş Köftesi", "Üçü Bir Arada Baklava" ve "Ekşili Pilav" pişirdi.

 İyice dövdükten sonra,  üzerine yumurta, bulgur ve biraz da su ekleyip yoğurun. Diğer tarafta 1 adet kuru soğanı doğrayın. Ardından bir tencereye yağ ile birlikte doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. 

Soğan kavrulmaya yakın, salçaları ve zerdeçalı ekleyip kavurmaya devam edin. 

İyice kavrulduktan sonra sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Bu sırada yoğurduğunuz köfteden mandalina büyüklüğünde köfteler yapın. 

Sonrasında kaynayan salçalı suyun içine batırıp elinizle köfteleri iyice özleştirin. 

Daha sonra suyun içine atarak pişirin. Pişmeye yakın patatesleri, domatesi ve biberi dörde bölüp ekleyerek pişirin.

Afiyet olsun.