Tokat Mutfağından Aşaltı

Eti düdüklü tencere de haşlayın. Diğer tarafta patatesleri halka halka doğrayıp tuzladıktan sonra kızartın. Soğanları piyazlık doğrayıp tavada iyice karamelize edin. 

Başka bir tarafta da pirinçleri yıkayıp ardından haşlayın. Sonrasında kızarttığınız patatesleri tencerenin dibine ve kenarlarına güzelce dizip karabiber ve tuz ekleyin. 

Sonrasında karamelize olan soğanların bir kısmını dökün.

Tekrar bir kat kızaran patateslerden yerleştirip karabiber ve tuz serpin. 

Sonrasında haşlanan etlerden koyup yine karabiber ve tuz ekleyin. 

Daha sonra kalan soğanları ekleyin. Son olarak haşlanan pirinci süzdükten sonra, üzerine yerleştirin. 

Yarım bardak kadar et suyundan ekleyip kısık ateşte pişirin.  Piştikten sonra tereyağı eritip üzerine dökerek servis edin.

Afiyet olsun.