Tokat Mutfağından Cevizli Haşhaşlı Burma

Hamuru için, ılık sütü, ılık suyu, yaş mayayı, toz şekeri, tuzu ve sıvıyağı bir kaba koyup karıştırın. Ardından unu da ekleyip hamuru yoğurun. 

Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp mayalandırın. Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayırıp ince bir şekilde açın. Sonrasında tereyağını eritin.

 Eriyen tereyağına sıvıyağı da ekleyip karıştırın. 

Açtığınız hamurların üzerine erittiğiniz yağdan sürün. Ardından haşhaşı sürün. Sonrasında cevizi de rondodan geçirip üzerine serpin. Bu şekilde 3 hamuru üst üste koyup 4 parmak kalınlığında kesin. 

Sonrasında uçlarından tutup ters yönlere çevirerek bükün. Ardından bütün hamurları bu şekilde yapıp tepsiye yerleştirin. 

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serperek 180 derecede fırına vererek pişirin.

Afiyet olsun.