Kahramanmaraş Mutfağından Cırgındiş

Tavuğu düdüklü tencereye koyup üzerine soyduğunuz soğanı, tuzu ve biraz yağı ekleyerek haşlayın.

O haşlanırken hamuru için, sütü ılıtın. Daha sonra unu bir kaba koyup üzerine ılıttığınız sütü ve tuzu ekleyip karıştırın. Sonrasında suyu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 1 parmak kalınlığında bolca unlayarak rulo şeklinde bir hamur yapın.

Ardından 3 parmak kalınlığında kesip kestiğiniz parçaların üzerine 3 parmağınızla bastırıp kendinize doğru çererek şekil verin. 

 

Sonrasında yaptığınız bu hamurları haşlayın. O haşlanırken diğer tarafta haşladığınız tavuğu didikleyin.  

Salçalı sosu için, sarımsağı dövün. Salçayı tereyağı ve sıvıyağla birlikte kavurun. 

Üzerine tavuk suyunu ve dövdüğünüz sarımsakları ekleyerek karıştırın. Sarımsaklı sosu için, yine sarımsakları dövün. Üzerine tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Son olarak haşlanan cırgındişleri geniş bir kaba alıp üzerine didiklediğiniz tavukları ve yanına yaptığınız sosları koyarak servis edin.

 

Afiyet olsun.