Kahramanmaraş Mutfağından Haşhaşlı Revani

Yumurtaları ve şekeri bir kaba koyup mikserle çırpın. Sonrasında haşhaşı, sıvıyağı ve sütü ekleyip tekrar çırpın.

Daha sonra unu ve irmiği ekleyip karıştırın. Son olarak kabartma tozunu, vanilyayı ve sirkeyi ekleyip hepsini birlikte karıştırın. 

Kare cam bir kabı tereyağı ile yağlayıp ardından un serpin. 

Sonrasında yaptığınız revaniyi bu kaba koyup fırına vererek 180 derecede pişirin. 

O pişerken şerbeti için, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. 

Kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. 

Revani piştikten sonra kare kare kesip soğuyan şerbeti üzerine dökerek şerbetleyin.

 Sonrasında üzerine antep fıstığı serperek servis edin.

Afiyet olsun.