Sivas Mutfağından Yumurtalı Subura

Hamuru için, suyu bir kaba koyun. Üzerine tuzu ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Ardından unu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.  

Daha sonra hamuru açıp bolca unladıktan sonra, hamuru oklavaya sarıp uzunlamasına kesin. Kestikten sonra oklavayı hamurdan çıkarıp 3'er parmak kalınlığında tekrar kesin.

 Yine sonrasında  ince ince erişte gibi kesip, ardından tekrar keserek ufak kare şeklinde hamurlar elde edin. 

 Daha sonra bu hamurları erişte gibi iyice kurutun. 

Kuruttuğunuz hamurları kaynayan suyun içine atarak haşlayın.

 O haşlanırken diğer tarafta tereyağında yumurtaları pişirin. 

Haşlanan erişteleri soğuk sudan geçirip yoğurtlayın. 

Ardından bir kaba alıp üzerine pişirdiğiniz yumurtayı koyup  pul biberi de serperek servis edin.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Fadime Elbay oldu. Fadime Elbay, Sivas mutfağına özgü "Sivas Ketesi", "Patlıcan Pehli", "Gazete Baklavası" ve "Yumurtalı Subura" hazırladı.

Afiyet olsun.