Sivas Mutfağından Gazete Baklavası

Hamuru için, yoğurdu , yumurtayı sıvıyağı, bir kaç damla limon suyunu, sirkeyi bir kaba koyup karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu da ekleyip hamuru yoğurun.

 Diğer tarafta şerbeti için, suyu kaynatın. Kaynayan suya şekeri ve limon tuzunu ekleyip bir kaç dakika kaynatarak altını kapatın. Yoğurduğunuz hamuru, bezelere ayırıp incecik açın. 

Açtıktan sonra, oklavaya sarararak büzün. 

 Daha sonra kağıda açıp biraz kurutun. 

3 bezeyi bu şekilde yaptıktan sonra iki hamuru üst üste koyup üzerine, cevizi rondodan geçirerek serpin. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Fadime Elbay oldu. Fadime Elbay, Sivas mutfağına özgü "Sivas Ketesi", "Patlıcan Pehli", "Gazete Baklavası" ve "Yumurtalı Subura" hazırladı.

Daha sonra kağıdı kaldırarak rulo gibi sarın. 

Ardından 2 parmak kalınlığın da kesip tepsiye yerleştirin. 

Bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra, tereyağını eritip, sıvıyağla birlikte hamurlara sürerek 180 derecede fırına verip pişirin. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Fadime Elbay oldu. Fadime Elbay, Sivas mutfağına özgü "Sivas Ketesi", "Patlıcan Pehli", "Gazete Baklavası" ve "Yumurtalı Subura" hazırladı.

Piştikten sonra biraz soğutup soğuyan şerbeti de üzerine dökerek şerbetleyin.

Afiyet olsun.