Antakya Mutfağından Şiş Börek

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için, unu bir kaba koyun. Üzerine tuzu ve suyu da ekleyip hamuru yoğurun.

 İç harcı için kıymayı bir tavaya koyup kavurun. Kavrulmaya başlayan kıymalara yağ ile birlikte soğanları ufak ufak doğrayıp ekleyin.

 İç harcı iyice kavurduktan sonra , baharatlarını ve tuzunu ekleyip altını kapatın. Yoğurduğunuz hamuru iki bezeye ayırıp açın. Açtıktan sonra çay bardağı ile kesip içerisine iç harçtan koyun. 

Ardından yarım ay şeklinde kapatıp iki ucunu birleştirin. Başka bir tarafta çorbası için pirinci ve suyu bir tencereye koyarak pirinci haşlayın.

 Haşlanan pirince yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra yaptığınız mantıları ekleyip 5 dk kadar pişirin. Piştikten sonra yağ ile nane yakıp üzerine dökerek servis edin.

Afiyet olsun.