Antakya Mutfağından Tuzda Tavuk

Malzemeler

Tavuğu güzelce yıkayın. Ardından istemediğiniz kısımlarını alıp ortasından tavuğu kesin. Sonrasında tavuğa toz biberi sürüp kekik serpin. 

Diğer tarafta tuzu bir kaba koyup hafif suyla nemlendirin. 

Ardından bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine tuzun bir kısmını dökerek sıkı bir şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerine tavuğu koyup, kalan tuzu elinizi ıslatarak ekleyip iyice çatlamayacak şekilde gömün. Ardından taş fırında 2 saat kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine ispirto veya kolonya dökerek yakıp görsellik sağlayabilirsiniz. Sonrasında üzerine çekiçle vurup kırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Üzerine tavuğu koyup, kalan tuzu elinizi ıslatarak ekleyip iyice çatlamayacak şekilde gömün. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sonay İnal oldu. Sonay İnal, Antakya mutfağına özgü "Kireçte Kabak Tatlısı", "Zılk Sarması", "Şiş Börek", "Tuzda Tavuk" ve "Firik Pilavı" pişirdi.

Ardından taş fırında 2 saat kadar pişirin.

 Piştikten sonra üzerine ispirto veya kolonya dökerek yakıp görsellik sağlayabilirsiniz.

 Sonrasında üzerine çekiçle vurup kırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sonay İnal oldu. Sonay İnal, Antakya mutfağına özgü "Kireçte Kabak Tatlısı", "Zılk Sarması", "Şiş Börek", "Tuzda Tavuk" ve "Firik Pilavı" pişirdi.

Afiyet olsun.