İstanbul çay saatinden Sebzeli Galeta

Malzemeler 

Malzemeler

Hamuru için, unu, tam buğday ununu, tuzu ve toz şekeri rondoya koyarak karıştırın.

Ardından donmuş ve küp küp doğranmış şekilde olan tereyağını da ekleyip tekrar rondo da karıştırın. Son olarak buzlu suyu da ekleyip tekrar rondo da karıştırın. Daha sonra oluşan hamuru bir kaba alıp hafif unlayıp karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp buz dolabında bekletin.

Bu sırada içi için sebzeleri ve armutu halka şeklinde doğrayın. Ardından keçi peynirini ve sarımsakları rendeleyin.  

 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Dilek Türkmen oldu. Dilek Türkmen, İstanbul çay saati menüsünden "Cevizli İncirli Elmalı Kek", "Sebzeli Galeta", "Portakallı Frambuazlı Pasta" ve "Tahinli Beyaz Çikolatalı Sufle" hazırladı.

Hamur soğuduktan sonra dolaptan çıkarıp yağlı kağıt üzerinde ince bir şekilde açın. Sonrasında üzerine bir yemek tabağı koyup kenarlarını kesin. 

Daha sonra üzerine rendelediğiniz sarımsakları sürün. Ardından rendelediğiniz peynirden biraz serpin. 

Hamurun kenarlarında biraz boşluk bırakıp doğradığınız sebzeleri ve armutu karışık bir şekilde dizin. 

Son olarak kalan peyniri ve biberiye yapraklarını üzerine serptikten sonra hamurun boşluk bıraktığınız kenar kısımlarını üzerine kapatın. Daha sonra üzeri için krema ve yumurta sarısını karıştırıp hamurun kapattığınız kısımlarına sürerek 175 derecede fırına vererek pişirin.

Afiyet olsun.