Van Mutfağından Van Ketesi

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için, bir kaba unu, mayayı , tuzu , şekeri ve yağı koyup karıştırın. Sonrasında suyu da ekleyerek hamuru yoğurun. İyice yoğurduktan sonra üzerini kapatıp hamuru 15-20 dk kadar dinlendirin. Bu sırada iç harcı için bir tavaya kıymayı ve suyu ekleyip kavurmaya başlayın.

Nursel Ergin'in bugünkü misafiri Elif Aktaş oldu. Elif Aktaş, Nursel'in Mutfağı'nda, Van mutfağına özgü "Van Ketesi", "Kavurmalı Kabak Borani", "Eğdek Tatlısı" ve "Kürt Köftesi" hazırladı.

 Diğer tarafta soğanları ve biberleri doğrayın. 

Kıyma biraz kavrulduktan sonra soğanı, biberi, baharatları ve tuzu ekleyip iyice kavurun. Bu sırada siz maydanozları doğrayın.

 Kıyma kavrulduktan biraz soğutup  doğradığınız maydanozları ekleyerek karıştırın. Hamur mayalandıktan sonra bezeler yapıp servis tabağı büyüklüğünde açın. 

Açtıktan sonra iç harçtan koyup yarım ay şeklinde uçlarını bükerek kapatın. 

Sonrasında tepsiye dizin. 

Daha sonra fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.