İstanbul çay saatinden Kafes Poğaça

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için tereyağını bir kaba koyun. Üzerine yoğurdu ve  tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra kabartma tozu ve unu da ekleyip hamuru yoğurun. 

Yoğurduğunuz hamurun bir parçasını ayırıp kalanını kare cam bir kaba koyarak her yerine eşit oranda yayın.

 İç harcı için peyniri ezin. Üzerine yumurta ve sütü de ekleyip karıştırın. 

Daha sonra hamurun üzerine iç harcı koyup yine eşit oranda yayın. Sonrasında ayırdığınız hamuru bir kaç parçaya bölüp rulolar yapın. 

Yaptığınız rulolardan, ilk önce iç harcın kenar kısımlarına  yerleştirin. Daha sonra yanından ve üstünden rulolar koyarak kare kare şekiller elde edin. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konukları Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal oldu. Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal, İstanbul'dan Çay saati mutfağına özgü "Anne Böreği", "Rus Pastası", "Kafes Poğaça" ve "Hindistan Cevizli Sable" hazırladı.

Son olarak ruloların üstüne yumurta sarısı sürüp ortalarına çiçek şeklinde maydanoz yerleştirerek fırına verip pişirin.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konukları Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal oldu. Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal, İstanbul'dan Çay saati mutfağına özgü "Anne Böreği", "Rus Pastası", "Kafes Poğaça" ve "Hindistan Cevizli Sable" hazırladı.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konukları Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal oldu. Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal, İstanbul'dan Çay saati mutfağına özgü "Anne Böreği", "Rus Pastası", "Kafes Poğaça" ve "Hindistan Cevizli Sable" hazırladı.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konukları Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal oldu. Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal, İstanbul'dan Çay saati mutfağına özgü "Anne Böreği", "Rus Pastası", "Kafes Poğaça" ve "Hindistan Cevizli Sable" hazırladı.

Afiyet olsun.