İstanbul çay saatinden Rus Pastası

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine şekeri de ekleyip çırpın. Sonrasında oda sıcaklığında ki tereyağını ekleyip karıştırın.

 Daha sonra hamuru benmari usulü karıştırarak pişirmeye başlayın. 

Pişerken üzerine bal ve karbonatı da ekleyip iyice kabarana kadar pişirin. 

Piştikten sonra ocaktan alıp ununu ekleyerek hamuru yoğurun. Sonrasında üzerine kapatıp soğuması için buzdolabına koyun. 

Bu sırada muhallebisi için sütü bir tencereye koyun. Üzerine un, yumurta ve şekeri de ekleyip karıştırarak pişirin. Piştikten sonra vanilya ve tereyağını da ekleyip çırpın. Sonrasında soğuması için bekletin. Hamur soğuduktan sonra buzdolabından çıkarıp bezelere ayırın. 

Bezelere ayırdıktan sonra altına ve üstüne yağlı kâğıt koyarak hamurları açın.

 Açtıktan sonra her birini 5 dk kadar fırına vererek pişirin.

 Piştikten hemen sonra üzerine bir yemek tabağı koyarak kenarlarından kesin. Kalan parçaları da rondodan geçirerek ufalayın. Pişen hamurları üst üste dizip aralarına,üstüne ve yanlarına muhallebiden sürün. Daha sonra ufaladığınız parçaları üstüne ve kenarlarına serperek servis edin.

Pişen hamurları üst üste dizip aralarına,üstüne ve yanlarına muhallebiden sürün. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konukları Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal oldu. Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal, İstanbul'dan Çay saati mutfağına özgü "Anne Böreği", "Rus Pastası", "Kafes Poğaça" ve "Hindistan Cevizli Sable" hazırladı.

Pişen hamurları üst üste dizip aralarına,üstüne ve yanlarına muhallebiden sürün. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konukları Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal oldu. Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal, İstanbul'dan Çay saati mutfağına özgü "Anne Böreği", "Rus Pastası", "Kafes Poğaça" ve "Hindistan Cevizli Sable" hazırladı.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konukları Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal oldu. Sevde Kasaboğlu ve Hülya Tatlıbal, İstanbul'dan Çay saati mutfağına özgü "Anne Böreği", "Rus Pastası", "Kafes Poğaça" ve "Hindistan Cevizli Sable" hazırladı.

Daha sonra ufaladığınız parçaları üstüne ve kenarlarına serperek servis edin.

Afiyet olsun.