Üzerine soğanı rendeleyip ekleyin. Diğer tarafta ekmek içi çıkarıp ıslatın. Sonrasında ıslanan ekmek içini, baharatlarını, karbonatı, yumurtasını, yağını ekleyip hepsini birlikte iyice özleşene kadar yoğurun.
Yoğurduktan sonra elinizi yağlayıp misket büyüklüğünde köfteler yapın. Yaptığınız köfteleri hafif unlu bir tepsiye koyup daha sonra kızartın.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafirleri Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu oldu. Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu, Balıkesir'in ilçesi Gömeç mutfağına özgü "Düğün Köftesi", "Yer Fıstıklı Baklava", "Peynirli Patlıcan Kızartma" ve "Boşnak Böreği" hazırladı.
Diğer tarafta sosu için, soğanları piyazlık doğrayın.
Bir tencereye yağ koyup üzerine doğradığınız soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafirleri Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu oldu. Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu, Balıkesir'in ilçesi Gömeç mutfağına özgü "Düğün Köftesi", "Yer Fıstıklı Baklava", "Peynirli Patlıcan Kızartma" ve "Boşnak Böreği" hazırladı.
Sonrasında üzerine domates rendesini ve salçayı da ekleyip pişirin.
Biraz piştikten sonra küp şekerleri tuzu ve biraz su ilave edin.
Soğanlar piştikten sonra kızaran köfteleri, sirke ile birlikte ekleyip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatın.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafirleri Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu oldu. Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu, Balıkesir'in ilçesi Gömeç mutfağına özgü "Düğün Köftesi", "Yer Fıstıklı Baklava", "Peynirli Patlıcan Kızartma" ve "Boşnak Böreği" hazırladı.
Afiyet olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.