Balıkesir Gömeç Mutfağından Boşnak Böreği

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için, unu bir kaba koyun. Üzerine su hariç kalan malzemeleri ekleyin. Son olarak suyu da ekleyip hamuru yoğurun. Sonrasında dinlenmesi için uzunca bir süre bekletin. Hatta yapabiliyorsanız akşamdan yoğurup bekletin. 

Hamur dinlendikten sonra bezelere ayırıp orta büyüklükte açın. 

Sonrasında açtığınız hamurlardan 2 tanesini üst üste koyup kenarlarını iyice birleştirip arasını ve üstünü yağlayın.

 Bütün hamurları bu şekilde yapın. 

Diğer tarafta iç harcı için bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın. 

Yaptığınız hamurları geniş bir yere alıp kenarlarından çekerek büyütebildiğiniz kadar büyütün. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafirleri Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu oldu. Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu, Balıkesir'in ilçesi Gömeç mutfağına özgü "Düğün Köftesi", "Yer Fıstıklı Baklava", "Peynirli Patlıcan Kızartma" ve "Boşnak Böreği" hazırladı.

Daha sonra kenar kısımlarını bıçakla kesip alın. 

Üzerine yağ serpip iç harçtan koyarak rulo gibi sarın. 

Sardıktan sonra tepsiye yerleştirip üzerini tekrar yağlayın. Daha sonra 180 derecede fırına vererek pişirin.

Afiyet olsun.