Ilıtılmış süt, maya, şeker, vanilya, tarçın, yumurta, un ve tereyağı karıştırılıp yoğrulur.
Hazırlanan hamurun üstü örtülerek beklemeye alınır.
Kuru incir doğranır.
Çekilmiş fındık, ceviz, incir ve üzüm toz şeker eklenerek karıştırılır.
Yarısı ayrılan hamura kuruyemişler eklenerek tekrar yoğrulur.
Sade hamur 30 cmlik kalıba uygun açıldıktan sonra içine kuruyemişli hamur eklenip kapatılır ve katı yağ sürülmüş kalıba yerleştirilir.
Ortasına çizik atılır tepsi mayası olduktan sonra fırına verilir.
Çıktıktan sonra tereyağı sürülür.
Afiyet olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.