İstanbul çay saatinden Leopar Rulosu

Malzemeler

Malzemeler

Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır. 

Sarısına toz şeker eklenerek çırpılır. 

İçine süt, kabartma tozu eklenerek çırpılmaya devam edilir. 

 Kıvamı aldıktan sonra bir kaşık un katılarak karıştırılır. 

Oluşan kek hamurunun bir kısmı desen vermek için buzdolabı poşetine konur. 

Ucu kesilerek yağlanmış fırın tepsisine, yağlı kağıt üzerine istenilen şekilde dökülür. 

Yapılan desen önceden ısıtılmış fırında 2-5 dk arası pişirilir. 

Yumurtanın akı çırpılır. 

Kalan beyaz kek hamuruna kabartma tozu, un ve kakao karıştırılır. 

Ardından yumurta akı yavaş yavaş eklenir.

 Fırından çıktıktan sonra soğutulan desenin üzerine kakaolu kek karışımı dökülür.. 

 Isınmış 180 derecelik fırında 12 dk pişirilir.

 Muhallebisi için süt tencereye alınır. 

Un, nişasta ve toz şeker eklenerek çırpılır. 

Fırından çıkarılan kekin üzerine terlemesi için yağlı kağıt serilir. 

Muhallebinin altı kapandıktan sonra beyaz çikolata eklenir, karıştırılarak eritilir.

 Terlemiş kek rulo yapılır. 

Ardından yağlı kağıtlar çıkartılarak muhallebi serilir.

 Muzlar yerleştirilir.

 Rulo yapılarak servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.